Madeira

Madeira hotels - Monte Mar Palace in Ponta Delgada

Hotel beschrijving.

Hotel Monte Mar Palace is een nieuw (ca.2001) luxueus 4-sterren hotel in Ponta Delgada, een dorpje horend bij Sao Vicente.
Het hotel telt 106 mooi ingerichte kamers en 5 suites.
Alles is voorzien, van ruime tweepersoonskamers tot junior suites voor families met kinderen en heuse luxueuse suites.
Hotel Monte Mar Palace behoort ongetwijfeld tot de beste hotels aan de Noordkust en misschien zelfs van gans Madeira.


Hotel Monte Mar Palace Zwembad en zicht op zee Hotelkamer

Online reserveren van dit hotel ?
Klik hier voor beschikbaarheid, prijzen en reservatie
 

Ligging.

Heel rustig gelegen hotel op een klip in Ponta Delgada, een klein dorpje tussen Sao Vicente en Boaventura in het frissere Noorden van Madeira. Laaghangende bewolking en een regenbui zijn in deze regio niet uitgesloten.
Met zijn ligging vlak aan zee geniet je zowel van aan het zwemad als vanop de meeste kamers van schitterend zicht op de grillige kustlijn en de Atlantische Oceaan.

Ponta Delgada ligt op 65 km van de Internationale luchthaven van Madeira en is in eigenlijk niet gemakkellijk te bereiken. De kustweg wordt voorbij Santana richting Porto Moniz immers steeds grilliger en een gemiddelde van 30km/uur is nauwelijks mogelijk.
Een omweg, maar korter in tijd is gewoon via de Via Rapida naar Ribeira Brava, vandaar naar Sao Vicente en eens de kust bereikt, terug Oostwaarts richting Santana.

Hotel accommodatie.

106 eigentijds ingerichte kamers met meubilair in dennenhout en alle komfort :

  • Sateliet TV
  • telefoon
  • airconditioning (werkt enkel indien de schuifdeuren van het terras of balkon volledig dicht zijn)
  • Koelkast
  • Badkamer in roze marmer met bad, douche en haardroger
  • Privaat balkon met zicht op zee of zicht op de bergen
  • Safe
Het hotel telt 6 verdiepingen met helemaal onderaan een verwarmd binnenzwembad.
Er is ook een buitenzwembad aanwezig met poolbar en een kleiner zwembad voor kinderen. Beide baden liggen op het uiterste einde van de klip. Strandstoelen en handdoeken zijn gratis ter beschikking.
Zoals nagenoeg overal op Madeira is pootje baden in de zee niet mogelijk.
Verder zijn ook gym en fitness mogelijk.

Heel aangenaam zijn de 2 bars waarvan 1 doorgaans met live pianomuziek.
Buiten staat een terras opgesteld met verschillende hoekjes waar u ongestoord kunt vertoeven. Drankjes kan je halen aan de bar.

Tegen billijke vergoeding kunt u hier ook uw was laten doen. Iets wat door moedige levada wandelaars zeer gewaardeerd wordt.

Het hotel is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Parkeren kan langs de straat voor het hotel. Iets meer parkeergelegenheid zou welkom zijn.

Bijzonderheden.

Het hotel doet ook qua animatie zijn uiterste best.
Live music en optredens van Madeirese dansroepen staan in het weekend op de agenda.

Bij onze navraag naar prijzen, bleek dat er net een promotie was ! Waarschijnlijk is dit typisch voor elke regio op Madeira die zich op ruime afstand van Funchal bevindt. Aarzel dus niet om steeds naar prijzen te vragen alvorens over te gaan tot het boeken van een hotel.

Restaurant.

Een uitgebreid ontbijtbuffet staat ’s morgens klaar in het ruime rookvrije restaurant.
Dit hotel is ruimer en drukker dan de andere hotels op onze rondrit en dat was wel opnieuw even wennen.
Een uitgebreid team stond wel ter beschikking om tafels vliegensvlug af te ruimen en opnieuw te dekken.

Voor het avondeten kozen we, gezien onze roundtour op Madeira en de uitstappen van hieruit naar de Pico Ruivo en Pico Areeira voor het aangename Estrela do Norte in Santana.
Bijgevolg hebben we geen verder oordeel over het restaurant in Hotel Monte Mar Palace.

Onze beoordeling.

Het hotel komt blijkbaar voor in brochures van West-Europese reisorganisators waardoor we eigenlijk pas in dit hotel met het drukkere toerisme van Madeira in aanraking kwamen. Hier hoorden we meteen weer Nederlands, Frans, Engels en Duits waardoor het na ons rustige verblijf in de vorige hotels wel even wennen was.
Blijkbaar kan je via de reisagentschappen ook een All-inclusive verblijf boeken, wat wel handig is voor wie van plan is om zijn ganse vakantie hier door te brengen. Het dorpje Ponta Delgada heeft immers op vlak van restaurants, café's en dergelijke maar heel weinig te bieden.

Het hotel is één van de betere in het Noorden van Madeira.
De balkons zijn goed gescheiden van de directe buren, maar door de vorm van het bouwwerk is er wel iets minder privacy t.o.v. de kamers in de andere vleugel.
Voor wie op zoek is naar rust zijn er ongetwijfeld betere oorden, doch zo erg is het niet hoor… Madeira is helemaal geen Benidorm of zo.
Wij vinden het een goed hotel om enkele nachten in deze regio te vertoeven. Ideaal voor wie van iets meer luxe houdt, zonder overdreven stijf gedoe.

Zie ook onze opmerkingen hieronder.

Opmerkingen.

Het weer in het Noorden van Madeira kan wel eens tegenvallen. Wie gegarandeerd warm en zonnig weer wenst, zal beter een verblijf kiezen in het Zuiden van het eiland.
Het was onze bedoeling om van hieruit tochten te maken naar Santana, de Pico Ruivo, de Pico Areeiro , Ribeiro Frio en Balcoes. Vanaf Ponta Delgada moet je door de kronkelende wegen echter wel rekenen op bijna een uur rijden tot Santana. Vooral de bijzonder smalle kustweg tot Boaventura en de tocht verder naar Sao Jorge schiet maar traag op, waardoor een hotel dichter bij Sao Jorge or Santana misschien beter geschikt is voor de vermelde uitstappen.
Gezien het aanbod hotels hier minder groot is, kan je een van de vele vakantiehuisjes overwegen die je in het Noorden van Madeira aantreft in de vorm van 'toerisme op het platteland' (Turismo Rural).

Meer info over Hotel Monte Mar Palace : http://www.montemarpalace.com

 

©2011 Danny Rotsaert