Madeira

Madeira hotels - Hotel Vila Galé Santa Cruz

Hotel beschrijving.

Hotel vila Galé Santa Cruz opende in 2006 zijn deuren. Dit 4-sterren hotel maakt deel uit van de Vila Galé hotelketen, die aanzien kent met meerdere luxueuze hotels in Portugal (o.a. in de Algarve, Porto en Lissabon) en Brazilië.
Het hotel ligt vlak aan zee in Santa Cruz, een gezellig dorpje dat vooral bekend is omwille van de luchthaven van Madeira.
Met 258 kamers, 4 suites, 2 restaurants, 3 bars en een congreszaal van 890m2 is het één van de grotere hotels op Madeira.
In vila Galé Santa Cruz kiest u voor een kamer met zicht op de achterliggende bergen of voor een kamer met frontaal of zijdelings zeezicht.

Opmerking:
Dit hotel hebben we in de zomer van 2007 op onze agenda gezet. De hotel beschrijving is dus gebaseerd op onze eigen ervaring.
In onze rondreis doorheen Madeira hebben we Hotel Vila Gale Santa Cruz gekozen als vervanger voor Hotel A Quinta in Santo da Serra.

Onderstaande uitzonderlijke promotie willen we u zeker niet onthouden !

Indien u boekt via de link hieronder
dan bekomt u in het voorjaar 2011 kortingen voor een verblijf van méér dan 1 nacht

Nu : Kamer met zeezicht : kortingen !
Klik en reserveer


Vila Galé Santa Cruz vanuit onze hotelkamer Zijdelings zicht op het hotel vanuit het restaurant De hotelkamer

Online reserveren van dit hotel met korting ?
Klik hier voor beschikbaarheid, prijzen en reservatie
 

Ligging.

Het hotel ligt direct aan zee, in Santa Cruz.
Santa Cruz is het plaatsje in het oosten van Madeira waar de luchthaven gevestigd is. Vliegtuigen die overvliegen kunnen de rust verstoren, maar de gasten van Hotel Vila Galé hebben daar niet echt veel last van. Er landen niet echt veel grote vliegtuigen Madeira en nachtvluchten zijn er niet. Wat voor de één bovendien als een onrust kan aanzien worden, is voor de ander dan weer een attractie.
U kan in Santa Cruz doorgaans rekenen op goed weer, een beetje analoog als Funchal dat op nauwelijks 15 minuten afstand ligt.
Het is bijgevolg een goed uitgangspunt voor verkenningstochten in het Oostelijk deel van Madeira. Denk hierbij aan Funchal, Camacha (het mandenvlechtersdorp), Ribeiro Frio en de Pico do Areeiro, Machico, Sao Lourenco en Santana.

Hotel accommodatie.

258 ruime kamers in een modern uitgerust hotel. Hierbij is ook gedacht aan 4 kamers speciaal ingericht voor mindervaliden.
Het hotel beschikt over 2 restaurants en 3 bars, een (niet verwarmd) buitenzwembad voor volwassenen en kinderen, een kinderclub, en uitgebreid spa-faciliteiten met sauna, Jacuzzi, Turks bad, fitness, 3 massageruimtes, binnenzwembad...
Let wel : Voor gebruik van spa-faciliteiten wordt 19&Euro; aangerekend per persoon ! (Niet echt goedkoop dus).

De kamers zijn comfortabel uitgerust met :

  • Balkon met zicht op bergen, op zee of zijdelings zeezicht (aanbevolen)
  • Moderne LCD TV met ruim aanbod zenders
  • telefoon
  • airconditioning
  • Mini Bar
  • Mooie badkamer met haardroger
  • Fax/modem aansluiting
  • Safe
Heel bijzonder is de 24/24 roomservice
en het zwembad dat als het ware in zee overgaat. Ook hoort men overal waar men gaat in het hotel steeds rustgevende achtergrondmuziek.

Bijzonderheden.

Een shuttledienst van het hotel rijdt dagelijks naar Funchal.
In de nabijheid van het hotel ligt het grootste waterpark van Madeira.

Restaurant.

's Morgens wordt een uitgebreid ontbijtbuffet klaargezet.
In sommige hotel boeoordelingen hoort men dat het aanbod dagelijks hetzelfde is, maar persoonlijk zou ik niet weten welke variatie nog mogelijk is. Het buffet is immers zodanig uitgebreid dat gewoon alles te verkrijgen is : Broodjes, croissants en boterkoeken, verschillende vleessoorten en kazen, gekookte of (vers) gebakken eitjes al dan niet met spek, diverse fruitsappen tot zelfs schuimwijn/sekt voor de liefhebbers.

Het restaurant is niet echt een meevaller. Nu, echt verwonderlijk is dit niet. Slechts héél uitzonderlijk zal ik bij een vakantie op Madeira een hotel met halfpension aanbevelen.
Madeira is immers goedkoop en lekker wat eten en drinken betreft, zolang je maar weet waar je moet zijn.
Santa Cruz beschikt over enkele restaurants waar typische gerechten geserveerd worden. Ook enkele cafeetjes met terrasjes direct aan zee zullen u hier bekoren. Gezien u hier wat verder van Funchal verwijderd bent, zijn de prijzen in het dorp ongeveer 0,75€ voor een koffie en 2,50€ voor een gin/tonic. Dat is uiteraard altijd goedkoper dan in 4-sterren hotel !

Onze hotel review.

Dit hotel stond in augustus 2007 voor het eerst op de agenda.
Het is een uitstekend hotel en zeker voor herhaling vatbaar.
Het ontbijt behoort tot de meest uitgebreide die we op Madeira reeds tegenkwamen.
De kamers zijn heel mooi en modern ingericht en zeker 4 sterren waardig.
Misschien een klein minpuntje zijn de balkons die door de U-vorm van het hotel iets minder privacy hebben. Wie privacy op prijs stelt kiest best voor direct zeezicht.
Hotel Vila Galé is voor ons een meer dan volwaardig alternatief voor Estalagem a Quinta in Santo da serra.
Door de ruime accommodatie is het hotel geschikt voor een lang verblijf.

Tips bij uw verblijf.

Hotel Vila Galé beschikt over een eigen ondergrondse garage. Uw huurwagen raakt u evenzeer kwijt in het rustige dorpje.
Kies voor een verblijf in kamer met ontbijt en profiteer van de locale, goedkope gastronomie op Madeira.
Het achterliggende landschap van Madeira is wel erg mooi maar de gebouwen rondom zijn wat verouderd. Daarom kiest u best voor een kamer met zijdelings of frontaal zeezicht. Gezien zijn ligging in het Oosten van Madeira hebben de kamers met zijdelings zeezicht 's avonds langer de zon maar ze bieden iets minder privacy.

Meer info over de Vila Gale hotelketen en hotel Vila Galé Santa Cruz : http://www.vilagale.pt

 

©2011 Danny Rotsaert