Madeira

Vervoer op Madeira - Taxi's, bussen en huurauto's

Madeira met een huurauto.

Vanuit Funchal zijn -via de snelweg- bezienswaardige plaatsen op Madeira, zoals Ribeira Brava, Santana, Camara de Lobos, Curral das Freiras en Camacha, heel nabij. Een nadeel is echter dat je hierbij langs de snelweg heel vaak door tunnels moet rijden waardoor je veel van de pittoreske beelden moet missen.
De kleinere wegen blijven steeds een aanrader !
Wie de Pico do Areeira en Balcoes, de Pico Ruivo, Paul da Serra en zeker Porto Moniz wil bezoeken en daarbij ten volle wil genieten, dient te rekenen op een dagtocht. Wie Madeira bezoekt en houdt van natuur mag deze plaatsen niet missen. Onderweg tref je het ene uitkijkpunt na het andere. Ze zijn zodanig de moeite waard dat je het volgend wegwijzertje naar een 'Miradouro' nauwelijks nog kan weerstaan.
Persoonlijk vraag is me af in hoeverre je kan genieten van dit natuurschoon, wanneer je om 19 uur terug in het hotel wordt verwacht voor het avondeten. Vandaar steeds mijn voorkeur voor een rondreis op Madeira.

huurautos zijn in ruime mate beschikbaar. Je kan terecht in de vele verhuurkantoren, maar ook de meeste hotels kunnen je hierbij helpen.
Voor wie op zoek is naar autoverhuur tijdens zijn vakantie op Madeira, hebben we enkele nuttige tips op de pagina over onze huurauto.

Madeira bezoeken per taxi.

Taxi's op Madeira zijn heel goedkoop.
Heel vaak zijn de chauffeurs ook uitstekende gidsen en spreken ze meerdere talen.
Er bestaan bovendien taxibedrijven waar u heuse dagtochten kunt boeken.
Voor wie slechts enkele uitstappen plant zijn ze een leuk alternatief voor een huurauto.

Mogelijkheden zijn o.a. :

  • Halve dagtocht naar het Nonnendal (Cural das Freiras), Eiro do Serrado en Camara de Lobos.
  • Dagtocht naar het Westen van Madeira met Camara de Lobos, Ribeira Brava, Ponta do Sol, Paul da Serra, Porto Moniz, Sao Vicente en Encuameda.
  • Dagtocht langs het Oosten van Madeira met Camacha, Pico do Areeiro, Ribeiro Frio, Santana, Machico.
Prijzen schommelen rond 60 Euro voor een halve dag en 100 Euro voor een ganse dag. Dit voor 4 personen en met uitvoerige uitleg door uw gids/chauffeur.
Meer info op Madeira Taxi's.

Bussen op Madeira.

Wie zijn vakantie op Madeira boekt via een reisagentschap, zal ongetwijfeld kunnen genieten van begeleide daguitstappen per bus. Wie last heeft van wagenziekte neemt op Madeira best zijn voorzorgen !
Anderen kiezen voor een huurauto of taxi, maar Madeira beschikt ook over een uitgebreid en vooral betrouwbaar net van bussen.
Voor verplaatsing in Funchal zijn ze een aanrader.
Wie echter vanuit Funchal naar Santana wil, dient te rekenen op een busrit van 2 uur. Naar Ponta Delgada is dit al snel 3 uur !
Een ticket in Funchal en omgeving varieert van 1 tot 3 Euro. Uurregelingen zijn verkrijgbaar in de kiosken.

Tips :

  • Een weekticket onbeperkt rijden in Funchal kost 15 Euro.
  • Oranje bussen rijden in Funchal.
  • Rode bussen rijden naar het westen van Madeira, 'Rodoeste' genoemd.
  • Groene bussen rijden oostwaarts.

 

©2011 Danny Rotsaert