Madeira

Soorten accommodaties in Madeira

Heel vaak zie je in gidsen over Madeira termen zoals Estalagem, Quinta, Pensao, Residencial en Poussada.
Maar wat betekent dit allemaal ? Hier een overzicht :
 • Estalagem.
  Een estalagem is een hotel met 4 of 5 sterren. Doorgaans is de sfeer er iets gemoedelijker dan in een klassiek hotel en de accommodatie voelt warmer aan door de authentieke vormgeving en inrichting.
   
 • Recidencial.
  Een residencial duidt op een eenvoudig onderkomen. Vaak, maar niet altijd, zijn het aantal kamers beperkt. Avondeten is hier niet altijd mogelijk.
   
 • Pensao.
  Een pensao of pension vindt je meestal in het centrum van steden of dorpen. Ze zijn doorgaans eenvoudig en variëren van 1 tot uitzonderlijk 4 sterren.
   
 • Quintas.
  Een Quinta duidt op een domein, analoog aan het Franse Chateau of Domaine. Deze accommodaties komen veel voor op Madeira. Ze zijn gelegen tussen wijngaarden of unieke tuinen en genieten daardoor van een rustige groene omgeving en vaak een uniek decor.
  De naam Quinta wordt gebruikt voor zowel een 4 of 5 sterren hotel als voor een verzameling landhuisjes die zich binnen zo’n domein met wijngaarden bevinden.
   
 • Poussadas.
  Een poussada is een hotel dat zijn onderkomen vindt in een authentiek gebouw, met rustieke inrichting. Ze zijn gelegen in een rustige omgeving temidden de bergen of mooie natuur.
  Het aantal kamers is beperkt tot hoogstens een 20-tal.
  Door de aard van het gebouw, bvb. een klooster, burcht of unieke landhut (met vooral dat laatste wat betrekking heeft op Madeira), bestaat de accommodatie uit kamers, aangevuld met een restaurant. Sauna’s en solarium of zwembaden vind je hier niet.
  Het verblijf is daarom ook vrij goedkoop.
  Poussadas komen vaak voor in het vasteland van Portugal maar het aantal poussadas in Madeira is eerder beperkt.
   
 • Casas en villas.
  Termen zoals villa en casa duiden op een huis dat als vakantiewoning verhuurd wordt. Soms huur je de ganse woning, soms een kamer waarbij je verder van gemeenschappelijke ruimten gebruik maakt. Casas vind je overal op het eiland, maar zijn vooral door toeristen in trek in het Noorden van Madeira waar het hotelaanbod beperkt is.
  Vele casas bevinden zich buiten de stad en zijn omgeven door wijngaarden of plantages. Men spreekt hier van Turismo Rural.
Online reserveren van een hotel in Madeira ?
Klik hier voor boeking en informatie
 

 

©2011 Danny Rotsaert