Madeira

Madeira autoverhuur - Onze huurauto

Zoeken naar huurautos.

Voor onze huurauto op Madeira deden we in het verleden steevast beroep op de diensten van Jetair, een touroperator.
De auto werd dan meteen gereserveerd samen met de vlucht. Een fly and drive, zoals dit heet.
In 2006 bleek dit echter problemen te geven : Jetair kon om voor ons onbekende reden geen auto's meer verhuren voor Madeira.

Auto Europe

Niet getreurd. Even googlen naar 'huurauto Madeira' en een aantal varianten zoals 'huurwagens Madeira' en 'autoverhuur Madeira' en al snel werden een resem autoverhuur bedrijven gevonden.
Gezien we de rondrit maakten met 4 volwassenen en een kind van 5, vonden we dat een break met voldoende bagageruimte een minimum vereiste was.
Blijkbaar konden niet alle autoverhuur bedrijven aan deze vereiste voldoen. Het maakte onze keuze meteen gemakkelijker.
Op Madeira rijden niet heel veel wagens rond en de meeste toeristen hebben aan een kleinere auto voldoende. Daar waar voor 2005 Renault Clio de meest geziene wagen op Madeira was, blijkt dit in 2006 de Opel Corsa te zijn.
Uiteindelijk hebben we bijna alle grote autoverhuurders overlopen zoals Avis, Rent-a-car, Hertz enz.


Onze huurauto: een peugeot 307 break

Onze keuze : Auto Europe is de goedkoopste, Cartrawler de meest beschikbare !

Tijdens onze zoektocht op Internet, botsten we op de site van Auto Europe.
Dit blijkt een onafhankelijke maatschappij te zijn die op zoek gaat naar de goedkoopste huurauto's voor elke regio.
Eigenlijk weet je dus niet op voorhand bij welke autoverhuur je uiteindelijk terecht komt maar Auto Europe biedt voldoende garanties. Blijkbaar zijn ze de marktleider in autoverhuur met wereldwijd meer dan 4000 verhuurlokaties. Als je bovendien voor dezelfde categorie auto en aan dezelfde voorwaarden een lager tarief vindt, dan kan je dit melden en zullen ze het aanbod overtreffen.
Gewoon de huurauto reserveren via internet, betalen met visa, je ontvangt een voucher en alles is in orde.

Soms kan het probleem zich voordoen dat de autoverhuur kantoren gesloten zijn wanneer u uw huurauto wil ophalen of inleveren.
In dat geval kan u uw wagen reserveren via Cartrawler. De huurprijzen zijn slechts iets minder goedkoop maar de verhuurkantoren zijn steeds open tot middernacht waardoor een grotere beschikbaarheid geboden wordt.

Europcar autoverhuur.

Onze huurauto bleek uiteindelijk gereserveerd te zijn bij Europcar.
De aankomsthal van Madeira Airport is sedert 2005 gemoderniseerd en de grotere autoverhuur bedrijven hebben er nu allen hun vaste balie.
Met onze voucher in de hand, konden we bij de balie van Europcar kiezen voor een Renault Megane Break, of een Peugeot 307 Break. Deze laatste genoot onze voorkeur omwille van de grotere bagageruimte wat voor onze rondrit op Madeira wel handig is natuurlijk.
Hier konden we nog kiezen voor een Super CDW verzekering (zonder Franchise) en of we de wagen al dan niet met volle tank zouden terugbrengen.
Bij teruggave van de wagen, reden we gewoon het rangeerterrein weer op, waar een medewerker van Europcar de wagen aan een korte inspectie onderwerpt.
Met een lift kom je heel eenvoudig vanop de parking in de vertrekhal van de luchthaven. Eenvoudiger kan niet.

Opmerking :
Indien je niet voor een super CDW kiest, dan wordt een aanzienlijk bedrag op je kredietkaart geblokkeerd. Bij teruggave van de auto, wordt -indien de wagen in identieke staat is teruggebracht- dit bedrag gedeblokkeerd.
Hou rekening met eventuele limieten op de kredietkaart !

Onze huurauto : Peugeot 307 Break.
De auto had nauwelijks 6000 km op de teller en was dus zo goed als nieuw.
Voor een rondtour op Madeira dien je te rekenen op ca. 700 km in 10 dagen.
De gemiddelde snelheid is nauwelijks 35km per uur en vierde versnelling zal je, behalve op de Via Rapida, nauwelijks gebruiken. Dit omwille van het vele bochtenwerk maar ook de vaak uiterst stijle wegen.
Kies dus voor een huurauto met voldoende vermogen en comfort.
Onze Peugeot 307 voldeed aan onze wensen. Iets meer vermogen zou van pas komen om het terugschakelen naar eerste versnelling te vermijden (jawel!) maar al bij al was het wat dat betreft al veel beter dan de Ford focus van de voorbije jaren.

Tips bij het huren van een auto.

  • Controleer de wagen grondig voor het verlaten van het rangeerterrein.
  • De wegen op Madeira zijn doorgaans goed maar controleer toch het reservewiel.
  • Kies in de zomer zeker voor een huurwagen met airco.
  • Kies een huurwagen met voldoende krachtige motor.
  • Een SuperCDW verzekering is aangewezen. Vooral de kustweg in het Noorden van Madeira is vrij gevaarlijk door uiterst smalle wegen en vallende stenen. Niet dat hier vaak ernstige ongevallen gebeuren, maar krassen in je huurauto (vooral bumpers en spiegels) zijn niet uitgesloten.
  • Reserveer tijdig via Auto Europe of Cartrawler. Bij anulatie van de autoverhuur word je terugbetaald.

 

©2011 Danny Rotsaert