Madeira

Pico Ruivo

De Pico Ruivo is 1862 meter hoog en is daarmee de hoogste berg van het eiland.
De weg ernaar toe is veilig maar stijl en met het naderen van de parkeerplaats bij Achada do Teixeira (1592m) stijgt evenzeer het aantal vrij grote putten in het wegdek.

Na een wandeling van ca. 2km (1uur stappen) tot de uiteindelijke top wordt je beloond wordt met een enig mooi uitzicht op Madeira.
Zo zie je bijvoorbeeld goed hoe Curral das Freiras in de krater ligt van een vulkaan en bij helder weer kijk je helemaal tot Sao Laurenco.
Zelfs als het weer het niet toelaat, dan nog is er het uniek decor van Madeira's bergen waarvan de toppen tot boven de wolken reiken.

De wind kan hier strak waaien, wolken bedekken doorgaans de Noordelijke flanken van de Pico Ruivo en het weer kan zeer snel omslaan. Wandelaars nemen best hun voorzorgen, ook in de zomer !


Pico Ruivo met wolken in de valleien Naar de top van de Pico Ruivo

De Pico Ruivo is te bereiken via Santana.
De autotocht begint aan het benzinestation tegenover restaurant Estrela do Norte.
Eerst rijd je door een minder aantrekkellijk uitziend dorpje om al snel terecht te komen in het natuurgebied dat bewaakt wordt door Rangers.

Bijkomende informatie :

De Pico do Areeiro trekt meer bezoekers dan de Pico Ruivo doordat je er met auto tot helemaal aan de top kan rijden en door de aanwezigheid van de Pousada.
De Pico Ruivo is dus iets minder geschikt voor niet-wandelaars.

Klik voor foto's vanop de Pico Ruivo

 

©2011 Danny Rotsaert