Madeira

Madeira Vakantie » Veelgestelde vragen over Madeira en deze website

vraagtekenHoe is Madeira in maart?

In maart zit je midden in het hoogseizoen op Madeira. Dit loopt immers van november tot juni.
Je treft in die periode vooral iets oudere toeristen, vooral uit Duitsland en Engeland.

Wat bloemen betreft zit je in maart goed, maar april en mei zijn absolute top.

Op Madeira is het altijd aangenaam weer... nooit te warm, nooit te koud.
Dit hangt echter een beetje af van wat je aangenaam noemt.
Begin maart kan het vooral 's avonds behoorlijk fris zijn (16-18 graden). Met wat geluk heb je overdag tot 25 graden, maar het kan er evengoed slechts 16 graden zijn.
Wat dat betreft is het belangrijk te weten dat bepaalde delen van Madeira een microklimaat hebben. Het warmste deel van het eiland is de streek in het zuiden die zich uitstrekt van Canico, over Garajau, tot Funchal en verder naar Ribeira Brava.
Op de hoogste toppen is het best mogelijk dat het vriespunt nauwelijks gehaald wordt. (Maar bij ons verblijf in juli 2007 was het er ook slechts 5 graden, daar waar het in 2006 ruim 30 graden was).

Ook kan er regen vallen in maart. Gemiddeld zijn er 8 dagen met regen. Hier geldt ook alweer dat het zuiden wat dat betreft het droogste is.
Bij een dagtocht doorheen het eiland dien je op die weersverschillen te voorzien. Je kunt vertrekken met 25 graden en 10 km verder in regen vertoeven met nauwelijks 10 graden.
Bedoeling is dan dat je een beetje van wandelen houdt of van het bezoeken van mooie uitzichtpunten. Wie absoluut zon wil en hoopt op enkele weken zonnebaden bij 25 graden of meer, is beter af met een bezoek aan Tenerife of zo.
Toch blijft Madeira een aanrader! De natuur is er zo mooi dat dit elke spatje regen er met de glimlach bijgenomen wordt.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende vragen :

top

 

 

©2015 Danny Rotsaert