Madeira

Madeira Vakantie » Veelgestelde vragen over Madeira en deze website

vraagtekenIs Madeira in februari de moeite qua natuur en weer?

Eigenlijk is Madeira tijdens elk seizoen de moeite waard.
Voor wie ten volle wil genieten van bloemenpracht zijn de maanden april tot juni het meest geschikt.
De vele tuinen en parken in Funchal zijn dan het kleurrijkst maar toch zal je ook in februari al volop bloei aantreffen.
De bossen in het Noorden zijn bladhoudend en overal is groen aanwezig.
Zie ook Ligging en natuur van Madeira.

In februari is de gemiddelde dagtemperatuur ongeveer 18 graden. Het aantal uren zonneschijn is gemiddeld 6,1 uren per dag.
Gemiddeld zijn er 6 dagen met regen, maar deze valt vooral in het Noorden van het eiland. Indien het regent in het Zuiden (Funchal en nabije omgeving), is dit doorgaans van korte duur en schijnt al gauw weer de zon.
Dit zijn uiteraard gemiddelden! Met wat geluk zijn temperaturen tot een eind boven de 20 niet uitgesloten en behoren terrasjes vrijwel dagelijks tot de mogelijkheden.
Zie ook Het subtropische klimaat van Madeira.

Er is wel een enorm verschil mogelijk tussen het Noorden en het Zuiden.
Funchal en omgeving (Canico, Garajau, Camara de Lobos) en vooral Ponta do Sol (warmste plekje van het eiland) hebben het betere klimaat.
In het Noorden regent het vaker en is het heel wat frisser!
Toch is ook deze regio een bezoek meer dan de moeite waard, vooral omwille van het unieke laurierwoud en de schitterende rotskusten. Regen valt vooral in de late namiddag en avonden.
Dit komt eigenlijk door datzelfde mooie laurierwoud dat er voor zorgt dat steeds meer vochtige lucht condenseert naarmate de dag vordert.
Diezelfde condensatie zorgt ervoor dat de hoogste toppen van Madeira vaak in mist gehuld zijn. Ook in februari is het dus aangewezen om deze in de voormiddag te bezoeken.
Laat je hierdoor echter niet ontmoedigen... hou er rekening mee dat enkele kilometer zuidwaarts met veel kans de zon alweer schijnt.
Madeira is gewoon heel verrassend!

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende vragen :

top

 

 

©2015 Danny Rotsaert