Madeira

Madeira Vakantie » Veelgestelde vragen over Madeira en deze website

vraagteken

Wat is een super CDW verzekering en heb ik die nodig op Madeira?

We overwegen een wagen te huren tijdens ons verblijf op Madeira maar willen uiteraard niet voor verrassingen komen staan.
Op uw website spreekt u over een super CDW verzekering. We hebben al verschillende websites bekeken i.v.m. huurwagens maar vonden hierover geen informatie.
Kunt u ons hierover meer vertellen en dan vooral wat de prijs betreft?

Wat is een super CDW verzekering?

Bij het huren van een auto is doorgaans een gewone CDW verzekering inbegrepen in de huurprijs.
Dit staat als volgt vermeld in de huurvoorwaarden :
De huursom is inclusief Afkoop Eigen Risico (CDW) en Diefstalverzekering (TP) met een Blijvend Eigen Risico van circa €1945.

Dit betekent dat zowel verlies van de wagen door diefstal als de schade die door uw fout ontstaan is (vb. ongeval in fout of tegen een muurtje gereden) gedekt is.
Bij schade door fout van een ander is uiteraard de ander steeds aansprakelijk voor de volledige kost van de herstelling.

Bij een ongeval door uw fout is er echter een blijvend eigen risico! Dwz. de eerste 1945 Euro schade zijn altijd te uwer laste. (Het exacte bedrag hangt af van autoverhuurder en type wagen).

U kunt echter een super CDW verzekering afsluiten.
Door het afsluiten van deze verzekering valt het eigen risico volledig weg.
Dwz. Alle (normale) schade aan het voertuig is volledig gedekt door de verzekering.
Maar opgepast ! Schade aan ruiten en banden, alsook bodemschade is doorgaans zelfs met een Super CDW niet verzekerd.
De kost schommelt per autoverhuurder en type wagen en varieert bij huur ter plaatse van 8 tot 20 Euro en meer per dag.
De Super CDW kan normaal enkel afgesloten worden bij het in ontvangst nemen van de huurwagen. U betaalt deze verzekering dus aan het bedrijf, zoals bvb. AVIS, Hertz, Europcar e.a.


Belangrijke tip:
Wie een auto huurt bij een erkende Belgische of Nederlandse broker, kan soms een all-in verzekering bijnemen, en dit aan enorm lage tarieven. In dat geval is er weliswaar een blijvend risico in het land waar gehuurd wordt (en wordt er een borgsom geblokkeerd op uw kredietkaart), maar na uw reis wordt eventuele schade die de autoverhuurder u aanrekende, terugbetaald door de broker.
Door op die manier te boeken kan dus je per week al snel tientallen euro besparen !

Is een super CDW of all-in verzekering aangeraden op Madeira

Het is algemeen zo dat een verzekering pas nuttig op het moment dat u deze nodig hebt.
Maar op Madeira zou ik een super CDW zeker aanraden!
Ze is helaas duur maar gelukkig zijn er meer en meer verhuurbedrijven (zie mijn aanbeveling hierboven) die zelf zorgen voor een gepaste en goedkope verzekering waarbij het blijvend eigen risico volledig wegvalt.
Ik herhaal : enkel voor wie zijn wagen op voorhand wil reserveren !

  • U komt op Madeira af en toe langs heel smalle wegen met uitstekende rotsen. Schade aan een bumper of spiegel komt wel eens vaker voor.
  • De mooie omgeving kan u meer dan eens afleiden.
  • Door het afsuiten van een super CDW of all-in verzekering kan u reizen zonder zorgen. Dat mag, want u bent op vakantie!
  • Zonder super CDW (dus zelfs al hebt u geopteerd voor een all-in verzekering in Belgie of Nederland) moet u een borg betalen bij ontvangst van de wagen. De som van deze borg is gelijk aan deze van het eigen risico (1945 Euro). Hiertoe wordt dit bedrag geblokkeerd op uw kredietkaart.
    Een kredietkaart is dus vereist! Zorg ook voor voldoende krediet op deze kaart. (Kredieten kan u doorgaans tijdelijk laten verhogen door uw bank. Vraag dit tijdig aan indien nodig).
  • Zonder super CDW worden huurwagen bij teruggave ook onderworpen aan een grondige inspectie. Zelf doet u dit best ook bij het in ontvangst nemen van de wagen.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende vragen :

top

 

©2015 Danny Rotsaert