Madeira

Madeira Vakantie » Veelgestelde vragen over Madeira en deze website

vraagteken

Zal ik een huurwagen vanuit België/Nederland boeken of ter plekke op Madeira?

Zeker bij het maken van een rondreis, is het steeds raadzaam om uw huurwagen op voorhand te boeken.
Het zal je maar overkomen dat er geen wagen ter beschikking is !
Bovendien heb je meer keuze en kan zo de gepaste categorie en goede huurwagen selecteren.

Maar ze zijn nog redenen :

 • Wanneer u aankomt op Madeira zit de kans er in dat de goedkopere verhuurkantoren gesloten zijn. Dit is zeker het geval wanneer u aankomt na 18.00u.
  De dure zijn uiteraard niet slecht maar u betaalt per week gemakkelijk tot honderd en zelfs enkele honderden euro's meer afhankelijk van het type wagen.
 • De verhuurkantoren in de luchthaven van Madeira (o.a. AVIS, Hertz, Europcar) en in het centrum van Funchal zijn zeker niet de goedkoopste in hun soort.
 • Online een auto huren via een broker in Nederland of Belgie is altijd goedkoper !
  Zie mijn aanbeveling hieronder.
  Door de grote hoeveelheden bekomen ze (en dus ook u) kortingen tot 30% en meer. De autoverhuurders waar je terecht komt zijn eveneens Avis, Hertz, Europcar, Guerin en dergelijke.
  Zelfde verhuurder, zelfde wagens... maar goedkoper... en als het fout gaat kan je terecht bij iemand die je eigen taal spreekt !
 • Wie zijn wagen huurt vanuit Belgie of Nederland, kan bovendien bij deze huur een goedkope all-in verzekering afsluiten.
  Ter plekke op Madeira is enkel een Super CDW mogelijk en die kost al snel 10 tot 20 euro per dag.
Dit alles geldt natuurlijk ook voor wie pas na aankomst in het hotel over een wagen wil beschikken.

 
Via deze site kan u eveneens een wagen boeken. Op de link hierboven staat mooi uitgelegd welke boekingsysteem u het beste kiest. Het eerste is een paar euro goedkoper dan het tweede maar soms zijn de kantoren gesloten op 18.00u. (afhankelijk van het seizoen).
Bij het tweede zijn de kantoren steeds open tot middernacht.
Bij het eerste betaalt u 100% van het huurbedrag op voorhand, bij het tweede slechts een voorschot en het saldo bij ophalen van de wagen.
Of u uw huurwagen vanuit Nederland of België boekt, maakt helemaal niet uit. Beide systemen bieden de goedkoopste verhuur op het eiland
en indien de situatie zich zou voordoen, kan u altijd zonder kosten annuleren tot enkele dagen voor aankomst. (Bij Autoeurope kan u vanaf 1 maart 2008 gratis annuleren of wijzigen tot 48 uur voor aanvang van de huurperiode. Voor annulaties binnen 48 uur worden 3 huurdagen in rekening gebracht)
Bovendien zijn er altijd fikse kortingen voor boeking op voorhand.
U riskeert dus niets door uw huurwagen op voorhand te boeken en kan er alleen maar voordeel mee doen.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende vragen :

top

 

©2015 Danny Rotsaert