Madeira

Madeira Vakantie » Veelgestelde vragen over Madeira en deze website

vraagtekenKan ik veilig een vakantiewoning huren op Madeira ?

Begin juli 2009 is heel wat te doen geweest over het online huren van een vakantiewoning.
Een gezin uit Retie (België) werd het slachtoffer van fraude toen bleek dat ze een onbestaande vakantiewoning in Spanje huurden via een Nederlandse website (www.villaspanjehuren.nl).
Toen de zaak aan het licht kwam meldden zich al snel meerdere gedupeerden uit Nederland en België. In een aantal gevallen bestond de woning of appartement helemaal niet, in andere gevallen bleek het vakantieverblijf reeds verhuurd te zijn.
Dergelijke gevallen van fraude met vakantiewoningen in Madeira zijn me (nog) niet bekend.
Uiteraard kan u een vakantie boeken via bekende reisorganisaties, maar daar is het aanbod doorgaans beperkt, of de prijzen van de vakantiewoning zijn dan mogelijks te duur. De reisorganisaties willen natuurlijk ook een centje (of zeg maar behoorlijke euro) verdienen.
Zoekt u toch naar een alternatieve en goedkope vakantiewoning, dan kan dat nog steeds veilig via internet !

Tips voor het veilig huren van een vakantiewoning via internet.

 1. Onderhandel rechtstreeks met de eigenaars (of een gekende organisatie).
  Vele eigenaars van een vakantiewoning hebben een eigen website.
  Een website met informatie over één enkele vakantiewoning vermindert het risico op fraude.
  Let er evenwel op dat u alle contactgegevens hebt (adres en telefoonnummer). Bij twijfel, telefoneer naar het nummer opgegeven in de website en reserveer telefonisch of gebruik het nummer voor het vragen van meer informatie.
 2. Websites met opsommingen/beschrijvingen vakantiewoningen dienen aan enkele voorwaarden te voldoen.
  Let er ook in dat geval op dat u steeds rechtstreeks met de eigenaars onderhandelt. Ofwel moet er vanuit de lijst met opsommingen een link bestaan naar de website van de eigenaar van de desbetreffende vakantiewoning, ofwel moeten alle contactgevens vermeld zijn.
  Reserveer dus nooit via een tussenpersoon !
  Uitzondering hierop zijn uiteraard de gekende organisaties zoals o.a. Interhome, Eliza was Here en Villa Vacant Vakantiehuizen.
 3. Belgische websites zijn doorgaans veiliger dan Nederlandse websites.
  In België mag niet iedereen zomaar reizen aanbieden, in tegenstelling tot Nederland.
  Wel bestaan er een aantal beroepsverenigingen zoals het ANVR (Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen) dat aan hun leden enkele eisen vooropstelt. Controleer dit lidmaatschap !

Hoe zit het met de vakantiewoningen op deze website ?

Gezien ik in België woon en géén reisbureau ben of vergunning heb, kan ikzelf geen vakantiewoningen verhuren.
Ik treed evenmin op als tussenpersoon !
Op de pagina met vakantiewoningen in Madeira ziet u een lijst met huisjes en appartementen.
Via de links wordt -indien deze bestaat- verwezen naar de website van de eigenaar. Daarnaast worden steeds alle contactgevens vermeld. U onderhandelt dus alijd rechtstreeks met de eigenaar van de vakantiewoning. Ook wanneer u via het invulformulier meer informatie aanvraagt, wordt dit rechtstreeks naar het email adres van de eigenaar verstuurt.
Madeira-Vakantie.com heeft geen weet of u al dan niet een van deze woningen huurt en strijkt hiervoor evenmin een commissie op.

Uitzondering is de verwijzing naar Madeira Rural en de Nederlandse reisorganisatie Eliza was Here.
Madeira Rural is een betrouwbare non-profit vereniging van eigenaars van vakantiewoningen op Madeira, met kantoor op de luchthaven van Madeira.
Ook Eliza was Here biedt zekerheden voor een veilige boeking. Deze reisorganisatie is aangesloten bij het ANVR (Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen), het SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden), de Stichting Calamiteitenfonds Reizen en werkt volgens de gedragsregels Thuiswinkel Waarborg.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende vragen :

top

 

 

©2015 Danny Rotsaert